Photos

This page contains many images of the house, which have been arranged in the following order:

 

The Exterior

The front elevation of Chestnuts House, as of July 2013

The front elevation, as of July 2013.

The front driveway of Chestnuts House, showing the northern range and stables block, July 2013

The front driveway of Chestnuts House, showing the northern range and stables block, July 2013

The Stables Block fronting onto Hoe Street

The Stables Block fronting onto Hoe Street

The rear of the stables block, facing the Esso Petrol Station on Hoe Street

The rear of the stables block, facing the Esso Petrol Station on Hoe Street

The eastern elevation of the stables block

The eastern elevation of the stables block. The three bays where stable doors once hung can be clearly seen, with the 20th Century oblong windows in the centre of the building.

The grouping of outbuildings to the rear of the stables block

The grouping of outbuildings to the rear of the stables block

Victorian Porch on rear entrance to the building

Victorian Porch on rear entrance to the building

Exterior Details

Georgian rainwater butt, embossed with '1745' and the initials 'T', 'C' and 'A'

Georgian rainwater butt, embossed with ‘1745’ and the initials ‘T’, ‘C’ and ‘A’. The initials stand for Thomas and Catherine Allen, who rebuilt the house between 1745 and 1747.

One of the tie plates on the stables block

One of the tie plates on the stables block

Original hinges for the long gone stable doors

Original hinges for the long gone stable doors

One of the ball topped gateposts fronting Hoe Street. Along with the rest of the building, these gateposts are listed at Grade 2*

One of the ball topped gateposts fronting Hoe Street. Along with the rest of the building, these gateposts are listed at Grade 2*

The Interior

The main stairwell, looking up from the ground floor

The Main Stairwell

The main stairwell, showing the fine banister

The main stairwell, showing the fine banister

The first floor landing, as seen from the staircase

The first floor landing, as seen from the staircase

Interior Details

Roccoco plaster mouldings on the ceiling of one of the reception rooms

Roccoco plaster mouldings on the ceiling of one of the reception rooms

Window in the northern corridor

Window in the northern corridor

Original 18th Century coat hooks, carved from wood

Original 18th Century coat hooks, carved from wood

The 'Secret Passage.' This in fact is a ventilation tunnel running around the circumference of the building, to help prevent dampness in the cellar.

The ‘Secret Passage.’ This in fact is a ventilation tunnel running around the circumference of the building, to help prevent dampness in the cellar.

Sunset from the attic of Chestnuts House

Sunset from the attic of Chestnuts House. This is the window at the top of the back stairs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s